Elake-Karsten

Hur många?

Av Karsten - 2018-08-19 20:35

En fråga som makthavare och andra med inflytande borde ställa sig är, hur många människor klara den här planeten av att härbärgera? Var går gränsen när den biologiska balansen bryter samman totalt och människan och deras domesticerade djur blir de enda kvarvarande? Redan nu står många arter på utrotningens gräns, de stora kattdjuren och våra närmaste släktingar människoaporna (gorillor, schimpanser och orangutanger), noshörningarna, samt många, många andra arter både djur och växter hotas av människans utbredning.


Samma fråga kan ställas till makthavarna i Sverige, hur många främmande kulturbärare kan Sverige härbärgera innan vår egen kultur och vår folkstam går under och försvinner för alltid? Vad är det som får civilisationer att sträva mot en framtid som innebär en kollaps för levnadsbetingelserna? Svaret kan bara bli att det är ekonomiska krafter som står utanför det demokratiska samhällets kontroll. Kortsiktiga vinstmaximeringar för att tillfredsställa riskkapitalister som satsar på den finansiella marknaden som om det vore ett kasino. Man bryr sig inte om de konsekvenser som denna rovdrift av jordens tillgångar orsakar. 


För förespråkarna av globaliseringen spelar enskilda folkslags kultur och egenart ingen roll, människan ses bara som en konsument på den globala marknaden. Om kulturer och folkslag går under och försvinner i denna process spelar ingen roll. För det globala kapitalet strävar efter att förvandla vår jord till en enda marknad med en enda valuta där konsumenterna består av chokladfärgade likartade individer med samma behov. Behov som skapas artificiellt av den mördande reklam som man överöser dem med i mobiler, på TV och i andra medier. 


Att i detta sammanhang och i denna kontext höra de svenska politikerna stå och tjafsa i SVT:s "Agenda" om miljöpolitiken och att Sverige ska föregå med gott exempel genom att höja flygskatten och andra slag i luften är bara patetiskt. Om man inte kan komma överens på ett globalt plan om de otroliga 50 miljarderna ton av koldioxidutsläpp så är det kört med vår planet och dess klimat. Det hjälper inte att Margot Wallström(s) köper kinesiska solpaneler och sätter upp på sitt hus eller andra dylika "piss i Mississippi" åtgärder. Själv tror jag det var kört för den här planeten och dess mänsklighet för många år sedan, klockan är för vår del fem över tolv.  

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards